6 april: Föreläsning med middag och panelsamtal – “Lärande för hållbar utveckling?”

LÄRANDE FÖR HÅLLBAR UTVECKLING?

johnholmberg-medium
KUPP INBJUDER TILL FÖRLÄSNING MED MIDDAG OCH PANELSAMTALPLATS: Rosendalsgymnasiet, Husargatan 8, sal C315 (1tr.)

TID: 6 APRIL 16.00

Vi börjar kl.16.00 med föreläsning av professor John Holmberg, Chalmers* i C315:


LÄRANDE FÖR HÅLLBAR UTVECKLING?

Efter föreläsningen äter vi buffémiddag i skolans matsal. Under middagen fortsätter samtalet utifrån föreläsningens tema. Kvällen avslutas med panelsamtal där vi får möjlighet att väcka frågor och sammanfatta kvällens samtal.

Måltiden består av grönsaker, rotfrukter och fisk och är laktosfri. Den är subventionerad av Rosendalsgymnasiet och KUPP och kostar därför endast 50kr.  Dryck finns att köpa till självkostnadspris. Ta med kontanter!

Anmälan med för- och efternamn senast 30 mars via bifogad doodle. Det går bra att enbart delta i föreläsningen men anmälan är obligatorisk och du måste ange både föreläsning och middag om du önskar vara med på båda.

Välkomna till en intressant eftermiddag och kväll!

http://doodle.com/poll/mhafyq8ryxa62sdc

*John Holmberg är professor i fysisk resursteori och han har även Sveriges första UNESCO-professur i lärande för hållbar utveckling. Han är ledamot i styrelsen för Swentec, Sveriges Miljöteknikråd, ledamot av UNESCOs expertpanel för FNs årtionde för utbildning för hållbar utveckling, medlem i redaktionsrådet för International Journal of Industrial Ecology sedan samt ledamot av Europeiska kommissionens expertgrupp för miljöinnovationer i EU.
John Holmbergs huvudsakliga forskningsintressen är hållbar konsumtion, energieffektivitet, industriell ekologi, back-casting, principer och indikatorer för hållbarhet och utbildning för hållbar utveckling (ESD). https://www.chalmers.se/sv/personal/Sidor/john-holmberg.aspx